FJORDLAND KLOAK OG ANLÆG

Omfangsdræn

Er du også tilhænger af et gennemarbejdet og professionelt håndværk til en fair og fornuftig pris? Så har du det til fælles med os fra Fjordland Kloak & Anlæg på Sjælland. Vi står bag kloakarbejde af højeste standard og har over 15 års erfaring i faget.

Som din lokale kloakmester udfører vi kvalitetshåndværk til gode priser. Det indebærer naturligvis også omfangsdræn, som vi både leverer og monterer.

4.7 af 5 stjerner på 3byggetilbud.dk

Skal du have løst en opgave?

OBS vi dækker kun Sjælland

Fjordland kloak og anlæg dobbelt elitevinder 2020 & 2021

eliteentreprenoer-150x150
elite-haandvaerkere-150x150
elite-entreprenor-2021-300x300-1-150x150
elite-haandvaerker-2021-300x300-1-150x150
Dedikeret til Service og Kvalitet

Få et overblik over omfangsdræn

Hvad er et omfangsdræn? Og hvad kan det bidrage med til din bolig? Det er en smart måde at lede overskydende vand væk fra en bygning. På den måde kan du undgå, at vand trænger ind i fundamentet og ydermuren og skaber grobund for fugt og svamp.

Selve konstruktionen består af et system af rør med huller i. Det sørger for at suge al overskydende vand i jorden til sig og lede det igennem en sandfangsbrønd.

Her bliver skidt og snavs sorteret fra gennem et smart indbygget filter, inden vandet bliver ført videre ud i regnvandsbrønden.

Hvis du bor i et hus, der ligger en smule lavt og har en kælder, kan det være en af de bedste investeringer du laver. For når du får nedlagt et omfangsdræn, sikrer du at regnvand ikke ligger konstant op mod husets fundament og derved kældervæggen.

Ligesom en våd klud i en vasketøjskurv kan begynde at lugte, kan konstant vand mod fundamentet føre til fugt og svamp. Det er derfor vigtigt at lede vandet væk til en brønd eller faskine.

Undgå fugt og svamp

Er det nødvendigt at etablere et omfangsdræn?

Der er mange hensyn, der spiller ind i etableringen af et omfangsdræn. Behovet for at få lagt et dræn om huset, afhænger af forskellige parametre, og det kan være svært at finde hoved og hale i det selv.

Mange ting, der har indflydelse på processen, kan umiddelbart ikke ses med det blotte øje.
Afgørende faktorer for monteringen af et dræn omkring huset kan være:

 • Alderen på dit hus
 • Højden på husets placering
 • Din grunds jordtype


Hos Fjordland Kloak & Anlæg, ligger vi inde med både relevant ekspertise og det rette måleudstyr, til at komme med en ærlig og kvalificeret vurdering.

Vi kan bidrage med faglig rådgivning, så de rette foranstaltninger bliver taget i forbindelse med udgravningen og etableringen af et nyt rør system rundt om din grund.

Det siger vores kunder

Vi samler på glade kunder

Viden om omfangsdræn

Hvad er fordelene for dig?

Der er mange fordele ved at få etableret et dræn på din grund. Kort sagt kan det forlænge levetiden på dit hus og sørge for, at fundamentet ikke angribes af fugt og svamp, hvilket både kan sætte dit hus og din egen sundhed i fare.

Helt overordnet afhjælper du effektivt fugtproblemer i kælderen, hvilket giver et bedre indeklima, for dig og din familie. Dog tager det som regel et stykke tid, før kældervæggene og sokkel ikke er fugtige længere.

De fleste boligkøbere, vil bemærke fugtige kældervægge og blive bekymrede. Derfor kan installering er et omfangsdræn også være med til, at hæve husets værdi og gøre det lettere at sælge, hvis dette skulle være relevant.

Der er primært tre gode grunde, til at investere i et rørsystem om huset, der opsamler regnvandet:

 • Minimering af risiko for vandskader, fugt og svamp
 • Hindring af revner i fundamentet som følge af fugtophobning
 • Sikring af et sundt indeklima for dig og din familie

Undersøg om din grund har behov for en solid løsning, for at undgå ovenstående eller kontakt os, så kommer vi forbi og vejleder og hjælper, dig på bedst mulige vis.

Aut. kloakmester

kessel-service_87-450x124
danske-kloakmestre-logo-450x125
teknologiskinstitut-logo-450x125

Regler om Omfangsdræn

Det er et omfattende og teknisk arbejde, der kræver forståelse af materialer, jordtype, metoder og bygningen. Yderligere er der en række krav og regler når det kommer til at lægge omfangsdræn i Danmark. En af reglerne er blandt andet at arbejdet skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Derfor kan du med fordel kontakt os, så giver vi dig et uforpligtende tilbud på netop din opgave.

Når du får lagt et dræn om huset, skal det også kobles på en pumpe og ikke direkte på en højvandslukke, men dette forklarer vi gerne mere om, når vi kommer til din adresse for at anskue opgaven.

Da det er en dyr affære at få indlagt, men du kan med fordel læse mere om disse regler, da de potentielt kan påvirke hvorvidt du har mulighed for at få lagt et dræn om din bolig eller til dit erhverv.

Hvad er prisen på omfangsdræn

Det kan være svært at give en præcis pris på omfangsdræn. Det skyldes at der er stor forskel på omfanget af de forskellige opgaver. Fx koster en renovering af et stykke af et drænet mindre, end et fuldt og nyt. Desuden har længden, selvsagt en del med prisen at gøre.

Det afhænger også af om du i forvejen har en pumpe, det kan føres til eller om dette også skal installeres og monteres.

Men for at gøre det lettest muligt for dig som kunde hos os, tilbyder vi altid at give et 100% uforpligtende tilbud, på netop din opgave. På den måde kan du nemt få svaret på hvad prisen på omfangsdræn er.

Du er altid velkommen til at udfylde vores kontaktformular og beskrive din opgave så præcist som muligt. På den måde kan vi lettere give et tilbud der holder, gennem hele processen. Vi kan også kontaktes gennem telefon eller e-mail.

Før du får lagt omfangsdræn

Med mere end 20 års erfaring med denne type opgave og andre typer kloakarbejde, har vi hos Fjordland erfaret at der ofte er et par spørgsmål der går igen.

Herunder kan du læse mere om nogle af de basale tommelfingerregler du kan medtage i din betragtning, hvis du ønsker at få lagt omfangsdræn.

 • Det skal være 0,3 meter over det primære grundvandsspejl.
 • Omfangsdrænet må ikke lægges under gulvet eller fundamentet, men skal løbe langs en væg.
 • Arbejdet skal udføres af en autoriseret kloakmester.
 • I nogle kommuner kræver det også en tilslutningstilladelse at få lagt det.

Bundløb må ikke placeres i en dybde mindre end 0,75 meter under terrænoverfladen. Dette sikrer at drænet ikke fryser til. Drænet bør lægges langs bygningen udvendige side, da det er her vand vil ophobe sig. Især når det gælder dræn til et hus med fundament og kældervægge i lavet af blok sten er det vigtigt at den ydre side af bygningen beskyttes.

Hvis kældervæggen er støbt mod jorden, kan røret lægges indvendigt for at reducere din pris på omfatningsdræn. Dog vil dette ikke resulterer i, at vand ikke fjernes, og der stadig vil være fugt i vægge.

Det fungerer bedst i tungere jordtyper, som ler, da meget sandet jord ofte selv dræner nedfaldsvand.

Disse krav og regler kan være værd at undersøge nærmere hvis du selv ønsker at få lagt et omfangsdræn, både til privat og erhverv.

Du kan læse alle regler og krav her.

Særtilfælde du kan opleve

Nogle gange støder vi på opgaver der adskiller sig fra normen. Hos Fjordland Kloak og Anlæg har vi heldigvis en bred erfaring, så hvis dit projekt skiller sig ud fra den almene fremgangs måde, behøves du ikke frygte.

Hvis dræn skal placeres omkring en bygning, skal drænet lægges så tæt på den kældervæg der skal beskyttes. Dette kan være problematisk ved ældre bygninger med et fundament der ikke er dybt, da det er vanskeligt at lægge det 0,3 meter under kældergulvet.

Hvis dette er tilfældet, vil der være ændringer i dit omfangsdræn og dets opbygning. Det skal være en til to meter fra kældervæggen, og mellem drænet og dette vil der blive lagt et tykt lag af drænende sten.

Har du planer om at få lagt et omfangsdræn, eller har nærmere spørgsmål omkring krav og regler, kan du kontakte os enten på telefon eller ved at udfylde vores kontakt formular. Vi står altid til rådighed når det kommer til hjælp og rådgivning.

FJORDLAND KLOAK OG ANLÆG

Vær opmærksom på dit behov for omfangsdræn

Er du i tvivl om, hvorvidt tiden er inde, til at investere i dit hus levetid?

Selvom det tekniske bag etableringen kan virke svært, at forstå, kan du selv holde øje med nogle helt konkrete indikatorer på, at huset har brug for en sikring mod fugt og skimmel.

Helt generelt gælder det, at et dræn omkring huset er en rigtig god ide hvis, at du kan mærke at husets sokkel, fundament og evt. kældervægge er fugtige.

Har dit hus ikke en kælder, vil det kunne ses på den nederste del af soklen og i sjældne tilfælde på ydermuren. Det kan skyldes frostspændinger, hvor puds fra soklen eller yderste lag af mursten skaller af.

Hvis det er slemmere tilfælde, kan der ses tegn på gulvbrædder og paneler i huset. Dette skydes dog oftest mangel på udluftning, gennem krybekælderen.

Har dit hus en kælder, er et af de første steder du vil bemærke fugten, på indersiden af ældre kældervægge, når det er beton eller mursten.

Netop i kælderen vil husets behov for en ny løsning være tydeligst. Hold godt øje med ydermurenes vægge. Her vil behovet afsløre sig i form af:

 • Mørke pletter eller plamager
 • Afskalning af puds eller maling

Desværre kommer fugt ofte efterfulgt af skimmelsvamp. Det kan derfor være en god ide og at tjekke etageadskillelsen mellem kælder og stueplan. Du kan evt. afprøve at stikke en spids genstand fx en syl, ind mellem mur og bjælke. Hvis ikke du møder modstand er det tegn på fugt i dit fundament og så anbefales det, at få fat i en dygtig fagmand.

Hos Fjordland Kloak og Anlæg, har vi heldigvis mere end 15 års erfaring, med at lægge omfangsdræn omkring Roskilde. Så skulle du have brug for hjælp og vejledning er du altid velkommen til at kontakte os.

Men hvad koster et det? Hos Fjordland Kloak & Anlæg er vi klar, til at skræddersy en god pris på omfangsdræn til dig. Vi tilbyder levering og montering til tilbud, der ikke kan matches hos øvrige udbydere.

Det betyder imidlertid ikke, at vi går på kompromis med kvaliteten af vores arbejde. For os er det bare vigtigt, at god service og et kvalitetshåndværk er tilgængeligt for alle.

FJORDLAND KLOAK OG ANLÆG

Få et godt tilbud på omfangsdræn

Vores mål er at stå bag de bedste kundeoplevelser, som rækker langt ud over rammerne for vores branche. Derfor tilbyder vi de bedste betingelser inden for omfangsdræns pris, kvalitet og virke.

Derfor skal du vælge os til etableringen:

Har du spørgsmål?

Kontakt Fjordland Kloak & Anlæg

Vi overholder alle aftaler. Det gælder både, hvad angår den aftalte pris, materiale brug og deadline.

Hos Fjordland Kloak & Anlæg er høj kvalitet og service i fokus i alt, hvad vi foretager os. Vi lever for glade kunder og det faktum, at vores arbejde skaber stor værdi og tryghed i hjemmet.

Når du rækker ud til os vedrørende hjælp til omfangsdræn, sammensætter vi et uforpligtende og godt tilbud til dig, ud fra de givne omstændigheder.

Lad os høre om dit behov, for vores hjælp. Udfyld vores formular, så vender vi hurtigst muligt tilbage.

Har du presserende spørgsmål eller behov for at tale med os lige nu og her, kan du også kontakte os på telefon 61 71 84 53 for at høre mere.

Tag kontakt til os

Lyst til at kigge forbi?

Skal du have løst en opgave?

OBS vi dækker kun Sjælland